Voortgang LED- straat verlichting installatie project

Kralendijk, 2 augustus 2024 – Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) kondigt de start aan van de volgende fase van de installatie van LED- straat verlichting op Bonaire. Deze belangrijke werkzaamheden, uitgevoerd door WEB in opdracht van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB), zullen de verlichting in diverse delen van het eiland aanzienlijk verbeteren. In totaal worden 1000 nieuwe slimme straatlantaarns geïnstalleerd in fase II.

Na een succesvolle pilot in augustus 2023, waarbij 625 LED-lampen langs hoofdwegen werden geïnstalleerd, is WEB klaar voor de volledige uitrol. De positieve effecten zijn al merkbaar voor buurtbewoners en automobilisten, die profiteren van betere zichtbaarheid en verhoogde veiligheid.

De installatie van de LED-lampen wordt uitgevoerd door lokale bedrijven, waaronder Installatiebedrijf Oleana (IBO NV) en D.S.G NV. Deze samenwerking benadrukt de waarde van lokale betrokkenheid en expertise.

Werkzaamheidsperiode:

De werkzaamheden vinden plaats van augustus tot en met november 2024. De wijken Amboina, Bario Wanapa en Bario Selesie worden als eerste aangepakt. Ook het eerste gedeelte van Kaya Internashonal, van Rotonde Bonaco tot Kaya Gilberto F Croes, krijgt nieuwe straatverlichting.

Wat betekent dit voor bewoners en weggebruikers?

De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag, tussen 8:00 en 16:30 uur. Er wordt gestreefd naar minimale overlast. Bewoners worden vriendelijk verzocht de ruimte rondom de lantaarnpalen vrij te houden voor efficiënte en veilige uitvoering van de werkzaamheden. Weggebruikers worden gevraagd langzamer te rijden in de gebieden waar gewerkt wordt.

WEB en OLB kijken ernaar uit om de gemeenschap van Bonaire te voorzien van een duurzamer en veiliger eiland. De nieuwe LED-verlichting biedt energiebesparingen en draagt bij aan een helderder en veiliger Bonaire voor iedereen.

Voor meer informatie of vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met WEB via info@webbonaire.com.

 

KLANTENSERVICE
UW FACTUUR
PAGABON
ACTUEEL
OPENINGSTIJDEN
STORING? ✆9215
KLANTENSERVICE
UW FACTUUR
PAGABON
ACTUEEL
OPENINGSTIJDEN
STORING? ✆9215
KLANTENSERVICE
UW FACTUUR
PAGABON
ACTUEEL
OPENINGSTIJDEN
STORING? ✆9215