Nederlandse Defensie en WEB Bonaire versterken samenwerking voor een adequate crisis en rampenrespons

Kralendijk, 23 augustus 2024 – Een delegatie van Defensie heeft onlangs een werkbezoek gebracht aan Water – en Energiebedrijf Bonaire (WEB). Dit bezoek stond in het teken van het versterken van de samenwerking en het verbeteren van de gezamenlijke respons tijdens mogelijke rampen en crisissituaties.

Tijdens een rondleiding door de water productie-installatie van WEB Bonaire kregen de vertegenwoordigers van Defensie de kans om in gesprek te gaan met de waterprofessionals van het eiland. Gedurende deze uitwisseling werden de operationele processen en noodprocedures van het waterbedrijf toegelicht, met als doel om de kennis en voorbereiding van Defensie op noodsituaties op Bonaire verder te vergroten.

Aansluitend op het bezoek aan de faciliteiten van WEB Bonaire, bracht de delegatie van WEB een tegenbezoek aan de Zr. Ms. Pelikaan. Op het marineschip kregen de medewerkers van WEB Bonaire een rondleiding langs diverse faciliteiten, waaronder een kleine omgekeerde osmose-installatie voor drinkwaterproductie. Deze installatie heeft een capaciteit die voldoende is om in de basisbehoeften van de bemanning te voorzien en kan tevens bijdragen aan noodhulp bij rampen. Tijdens de rondleiding werd uitvoerig besproken hoe de Zr. Ms. Pelikaan kan assisteren bij crisissituaties, en welke specifieke vormen van bijstand Defensie kan bieden.

Het werkbezoek onderstreept de gezamenlijke inspanningen van Defensie en WEB Bonaire om de veiligheid en continuïteit van de water- en energievoorziening op het eiland te waarborgen. Door intensieve samenwerking en gedegen voorbereiding streven beide partijen naar een effectieve en goed gecoördineerde respons in geval van rampen of crisissituaties.

 

KLANTENSERVICE
UW FACTUUR
PAGABON
ACTUEEL
OPENINGSTIJDEN
STORING? ✆9215
KLANTENSERVICE
UW FACTUUR
PAGABON
ACTUEEL
OPENINGSTIJDEN
STORING? ✆9215
KLANTENSERVICE
UW FACTUUR
PAGABON
ACTUEEL
OPENINGSTIJDEN
STORING? ✆9215